: 0533 265 48 55
av.mustafaonuryildiz@gmail.com
 

Adli Kontrolün Kaldırılması Dilekçe Örneği

Home » Genel » Dilekçe Örnekleri » Adli Kontrolün Kaldırılması Dilekçe Örneği

            MERSİN *. SULH CEZA HAKİMLİĞİ’NE GÖNDERİLMEK ÜZERE

                                MERSİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA,

                                                                                                       MERSİN

 

SORUŞTURMA NO: 2018/****

SORGU NO: 2018/****

ADLİ KONTROL KARARININ KALDIRILMASI

VEYA DEĞİŞTİRİLMESİ TALEBİNDE BULUNAN

ŞÜPHELİ: ***** ***** T.C.:*********** – ***** Mah. ***** Sok. No:* Mezitli/MERSİN

VEKİLİ: Av. Mustafa Onur YILDIZ

İSNAT EDİLEN SUÇ: *****

ADLİ KONTROL KARARININ VERİLDİĞİ TARİH: **/**/****

KONU: Adli kontrol kararının kaldırılması veya değiştirilmesi hakkındadır.

 

AÇIKLAMALAR:

1-) **/**/**** tarihinde müvekkilim ***** ***** “ ***** ” suçundan gözaltına alınmış ve mahkemenizce 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 109/3-a ve 109/3-b hükmü uyarınca ***** İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Salı ve Perşembe günleri imza atmasına ve yurtdışına çıkmamasına karar verilmiştir. Söz konusu dosyada iddianame henüz açıklanmamıştır. * aydan fazla süredir imzalarını düzenli bir şekilde atmıştır.

2-) CMK’nın 111. maddesine göre adli kontrol kararının verilmesinden sonra, hakim veya mahkeme şüpheli ya da sanığın istemi üzerine cumhuriyet savcısının görüşünü aldıktan sonra, adli kontrol kararını kaldırabilir. Bir suç sebebiyle yürütülen soruşturmada, 100’üncü maddede belirtilen tutuklama sebeplerinin varlığı halinde adli kontrol kararı verilebilmektedir. Tutuklama sebeplerinden biri kuvvetli suç şüphesinin varlığıdır. Müvekkilim hakkında devam eden soruşturma dosyası görülecektir ki herhangi bir delil yer almamaktadır. Kuvvetli suç şüphesinin varlığından bahsetmek mümkün olmayacaktır. Diğer unsur ise kaçma ve delilleri karartma şüphesidir. Soruşturmanın geldiği aşama bakımından toplanacak delil kalmadığı şahsımın delillere müdahale etme imkanı bulunmadığı ortadadır. Kaçma şüphesinden bahsetmek mümkün değildir zira müvekkilim aylardır düzenli olarak adli kontrol yükümlülüğünü yerine getirmektedir.

3-) Müvekkilim sürekli olarak şehirlerarası yolculuk yapmasını gerektiren mesleğe sahiptir. 5 çocuk sahibi ve evli olup bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi bulunmaktadır. Eşi çalışmamakta ve ailenin müvekkilimin mesleki geliri dışında bir gelirleri bulunmamaktadır. Çalışma hayatında büyük zorluklar yaşamakta ve hem mesleki hem de maddi açıdan büyük zararlara uğramaktadır. Yaz aylarında elinden geldiğince işlerine yetişmeye çalışmasına rağmen önümüzde yer alan kış mevsimi ve yaşadığı şehrin mevsim koşulları düşünüldüğünde bunu gerçekleştirmesi imkansız olacaktır. İş yeri ile de sıkıntı yaşamaya başlamış aşırı çalışma temposunda sağlığı da zarar görmeye başlamıştır.

4-) Açıkladığımız nedenlerle müvekkilimin Salı ve Perşembe haftada iki kez imza atma yükümlülüğü şeklindeki adli kontrol tedbirinin şartları bulunmamaktadır ve devamında kamu menfaati kalmamış aksine mağduriyete yol açmaktadır. Bir an önce düzenli çalışma hayatına dönmesi ve ailesinin geçimini sağlaması ertelenemeyecek bir zorunluluktur. Adli kontrol kararının kaldırılması toplumsal bağlarının daha fazla zedelenmemesi açısından da son derece faydalı olacaktır. Açıkladığımız nedenlerle, müvekkilim hakkında verilmiş olan adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verilmesini talep etme zorunluluğu doğmuştur.

 

HUKUKİ NEDENLER        : 5271 S.K. m.109, 110, 111; 5237 S.K. m. 109 ve ilgili mevzuat.

 

SONUÇ VE İSTEM             : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, ***** ***** hakkında verilmiş olan adli kontrol kararının kaldırılmasına, eğer aksi kanaatte iseniz hafifletilerek haftada bir güne indirilmesini veya farklı bir adli kontrol hükmünün uygulanmasına karar verilmesini vekaleten saygılarımla arz ve talep ederim.

 

 

ŞÜPHELİ VEKİLİ

Av. Mustafa Onur YILDIZ

 

Posted on